Szegedi hírek

2023.07.27. 21:30

Búbos banka díszíti a panelház tűzfalát

Koós Kata

Halász Lajosné Margitka kezdeményezte a színpompás, madaras falfestmény elkészítését. Fotó: Török János

A Délmagyarországban megjelent fotók ihlették azt a Margaréta utcai tűzfalfestményt, amelynek csodájára járnak a környékbeliek. A Csongrádi sugárút 90/B számú panelházát már csak madaras házként emlegetik. 

A festmény kezdeményezője egy lakó, Halász Lajosné volt, aki elmondta, a tűzfalat előszeretettel firkálták össze trágár kifejezésekkel, ami nagyon bántotta a szemét. A nyugdíjas tanárnő nagyon szereti a madarakat, így, amikor az elmúlt hetekben kétszer is megpillanott lapunkban búbos bankákról készített fotókat, azonnal felébredt benne a vágy, hogy ennek a bájos madárkának a képe díszítse a társasház falát. 

Szomszédai rögvest támogatták kezdeményézesét, a kivitelezőkért pedig csak a közeli Kodály téri játszótérig kellett elsétálnia. A terep jól ismert számára, ugyanis az általános iskolában tanított több mint 30 éven át. Diákjaival együtt locsolgatta annak idején a frissen elültetett fákat, több felnőtt edzőeszközt és a graffiti falat is az ő kezdeményezésére telepítették a játszótérre. A színpompás, madaras falfestmény elkészítését is a graffitisek vállalták. 

Halász Lajosné azt is elmondta, vannak még további tervei. Nyugdíjasként is korrepetál még általános iskolásokat, és a játszótéren is gyakran megfordul, ahol a gyerekek mindig nagy örömmel futnak hozzá köszönteni. Rendszerint megszámoltatja őket, a kicsiket tízig, és akinek sikerül, keksz vagy egyéb ropogtatni való a jutalma. A lurkók mindig neki mondják el, hogy mit szeretnének még a játszótérre, Margitka néni pedig sosem mulasztja el továbbítani kéréseiket a városrész önkormányzati képviselőjének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában