Helyi kultúra

2023.07.05. 12:38

Programkavalkád Pusztaszeren

Pusztaszeren egyre több a kulturális és közösségi rendezvény, amelyek kedveltek és megmozgatják a falu lakosságát. Munkástelep 100 éves alapításának ünnepe után több esemény is volt, az utóbbi egy hónapról adunk áttekintést.

I. P.

A vasárnapi dalos találkozó ismét nagy sikert aratott. Fotó: pusztaszeri önkormányzat

Sűrű, programokkal teli hónapot tudhatnak maguk mögött a pusztaszeriek

 – mondta Szabó Zsófia, a pusztaszeri önkormányzat közművelődési referense. 

Még nem kezdődött el a szünidő, a vakáció, amikor a szülői munkaközösség szervezte gyereknapon vehettek részt az óvodások és az iskolások, ahol volt rodeóbika és ugrálóvár, a sportteremben pedig a kitelepült Somogyi-könyvtár különleges robotika foglalkozással várta a nagyokat, papírszínházzal a kicsiket.

A közelmúltban, június 24-én Munkástelepen kelt fel a Nap, vagyis a helybeliek kötetlen, családi-baráti bográcsozást tartottak. Ebéd előtt Antal Imre atya, kisteleki plébános szentelte meg az elkészült ételeket, majd a délutánt a Talent Tehetségkutató Énekstúdió műsora színesítette. Este áthelyeződött a hangsúly a falu központjába, a piactérre, ahol a Közös-ég Szent Iván éji program kezdődött – sorolta a referens.

A meghitt hangulatú szalonnasütés után moldvai táncház kezdődött a Szélműves zenekarral. Amint besötétedett, fáklyákkal és zenés kísérettel átvonult a csapat a Szentháromság templom mellé, ahol már óriási máglya várta. A hatalmas lángokat a Tűz lángja dallama festette alá. 

Ebben a hangulatban nem lehetett megállni, hogy ne táncoljunk a tűz körül

 – emlékezett Zsófia.

Múlt vasárnap már harmadszor szervezett dalostalálkozót a Pusztaszeri Dalárda. Idén négy együttes érkezett hozzánk, Csanytelekről, Felgyőről, Jászszentlászlóról és Ópusztaszerről színes dalcsokrokkal. Ki kell emelni, hogy nagy sikert aratott az ópusztaszeriek kicsit rendhagyó, csujogatós előadása

 – idézte fel Szabó Zsófia, megemlítve: a dalárdák fellépései között elhangzott Édes ékes apanyelvünk Orovecz Zoltántól, az ópusztaszeri Kovács Gyuri bácsi énekkel, a Jászszentlászlói Nyugdíjas Klub pedig humoros jelenettel készült.

A következő nagy rendezvényünk augusztus 19-én az új kenyér ünnepe és a második pusztaszeri traktoros találkozó lesz, melyen a hagyományos programelemek mellett a traktorok játsszák majd a főszerepet. Külön öröm, hogy több év kihagyás után a képviselő-testület idén újra odaítélte a díszpolgári címet, amit ezen a napon adnak át a kiválasztottnak

 – árulta el a kulturális referens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában