A Magyar Pünkösdi Egyház Ruzsai Gyülekezete szervezte

2023.08.30. 18:10

Egynapos nyárbúcsúztató tábor Ruzsán – Fotók

Arany T. János

Vidám gyerekzsivaj szállt a ruzsai művelődési ház udvarán, ahol a Magyar Pünkösdi Egyház helyi gyülekezete szervezett nyárbúcsúztató egynapos tábort. Fotó: Karnok Csaba

Vidám gyerekzsivajjal telt meg szerdán a ruzsai művelődési ház udvara, ahol a Magyar Pünkösdi Egyház Ruzsai Gyülekezete szervezett nyárbúcsúztató egynapos tábort a helyi és környékbeli gyereknek. Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, a kánikula jelentősen enyhült és az eső sem eredt el az egyébként borús napon. Míg a kicsik a sorversenyen küzdöttek és kézműveskedtek, a szakácsok az ebédet készítették. A bográcsban sertéspörkölt, egy másik nagy fazékban krumplis tarhonya készült. Közben Péter Imre, a tábor szervezője, a ruzsai pünkösdi gyülekezet segédlelkésze elmesélte, nővérével, Renátával találták ki, hogy megszervezik a játékos napot. – Két éve szervezzük a gyereknapot nagy sikerrel a gyülekezetünk tagjainak. A gyerekekkel foglalkozás régóta fontos a számunkra, szívügyünknek tekintjük a családok támogatását. A tábor önköltséges, a szülők összefogásával és az egyházunk, valamint a helyi nagycsaládosok egyesülete és a gondozási központ támogatásával valósul meg. Az önkormányzat úgy támogatta a rendezvényt, hogy ideadták nekünk a művelődési ház udvarát. Most úgy 30 gyerek van itt, de jönnek még délután sokan – mondta a szervező. 

– Dávid előbb megépítette a tornyot, de én is gyorsan felépítettem és ugyanakkor kezdtük el a dobást, és végül hamarabb bedobtam – mesélte Flóri a sorversenynél. A sátor alatt kézműveskedni lehetett, közben kedves kis vallásos dalok szóltak. A gyerekek színeztek, rajzoltak, egyikük pillangót, a másik delfint, aztán volt, aki borítékot hajtogaott, de azt még nem tudta, mit fog beletenni. Egy asztallal arrébb is komoly munka folyt, ott gyurmázni lehetett. Délután érkezett az ugrálóvár, volt még lovaskocsizás és bábelőadás is. Ez egy süniről szólt, aki megismerkedett a szeretet erejével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában