Étel mellé zene és tánc is dukál

2023.08.28. 19:30

Majdnem 250 bográcsban rotyog majd a lecsó Szentesen

Tábori Szilvia

Fotó: Pezzetta Umberto

Szentes. Már csak két napig, augusztus 30-ig lehet lecsapni arra a néhány szabad asztalra, amelyek a hétvégi szentesi Lecsófesztivál versenyzőire várnak. A szeptember első két napján tartandó esemény már a huszonkettedik a sorban és idén majdnem 250 bográcsban rotyog majd a 20. századi ételklasszikus. A lecsófőzésre a Hunor Coop ZRt. Kereskedelmi Osztályán, a Petőfi utca 5. száma alatt lehet nevezni. A részvételi feltételekről bővebb információért a 63/562-232-es telefonszámon a 108-as, illetve 111-es mellék, vagy 30/742-9553-as telefonszám hívható napközben reggel 7-től 16 óráig.

A kétnapos fesztivált szeptember 1-én, pénteken nyitják meg a Kála Szupermarket közelében, majd 19 órától már szalonnasütésre és tűzgyújtásra lehet készülni. Ezzel párhuzamosan a Kelet Lányai Hastánc Egyesület, majd valamivel később, sötétedés után a Crockodeal Együttes lép fel. Másnap, szeptember 2-án, szombaton 14 órától már zenél Szentes Város Fúvószenekara, 15 órakor pedig megkezdődik a tűzgyújtás és a lecsófőzés. Eközben sok-sok zenekar váltja egymást a színpadokon, és a fél tízkor eldurranó tűzijáték előtt az Animal Cannibals szórakoztat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában