Helyi kultúra

2023.08.15. 14:40

Palota nem marad kultúra nélkül

Szabó Imre

Pillanatkép a palotai művelődési házról a munkálatok egyik szünetében. Fotó: Csanádpalotai önkormányzat

Addig sem maradnak kulturális programok nélkül a csanádpalotaiak, amíg a helyi művelődési ház korszerűsítés miatt zárva van. Hájas Rita intézményvezető azt mondta, legközelebb az augusztus 20-át fogják megünnepelni, mint mindenütt másutt, de már készülnek az év legnagyobb rendezvényére, a városnapokra is, amit szeptember 22-én és 23-án ünnepelnek. – Elsősorban helyi kulturális csoportok, az iskolások és az óvodások lépnek majd fel, de meglepetésekkel is készülünk – tette hozzá.

A művelődési háznak egyébként évente harminc-harmincöt rendezvénye van. Nem csak saját szervezésű: aktívak a helyi egyesületek is, így például a citerakör, a Csibész ifjúsági egyesület, illetve a színjátszókör. Most, hogy a kultúrotthonban munkások dolgoznak, a városháza földszintjén, az egykori pénzintézeti fiókban kaptak helyet, de szándékukban áll újra berendezni a tájházat, és a helyi kézműveseknek is szeretnének bemutatkozási lehetőséget teremteni, illetve kézműves szakkörök is működnek.     

Az első magyar színigazgató, Kelemen László nevét viselő művelődési ház felújítása júliusban kezdődött el. A munka befejezése az év végén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában