Szegedi hírek

2023.09.29. 07:00

Bárányhúst ehetünk három szegedi étteremben

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

A korábbi évek, valamint a tavaszi esemény sikerét követően az őszi Bárány Napok alkalmával szeptember 29-30. között ismét egyedülálló gasztronómiai élményben részesülhetnek az érdeklődők. A Juh Terméktanács és spanyol testvérszervezetének kitűzött célja a juhhús újrapozícionálása és fogyasztásának népszerűsítése.

Fotó: Karnok Csaba

Ennek érdekében immáron a hatodik éve, évente két alkalommal hirdetik meg az európai uniós támogatású Bárány Napokat. A program középpontjában a bárányhúsos ételek fogyasztása áll, miközben az egészséges táplálkozás előnyeit is népszerűsítik. A bárány- és a juhhús az egyik legsokoldalúbb húsféle, amely nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges is. Olyan állatoktól származik, amelyek szoros kapcsolatban állnak a természettel, szabad levegőn, a környezetükkel összhangban nevelkednek. Mindez különleges ízvilágot kölcsönöz a fehérjében, vitaminokban és áványi anyagokban gazdag húsuknak. 

Országszerte félszáz étterem csatlakozott a Bárány Napokhoz. A közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételek széles kínálatát kóstolhassák meg, és valódi kulináris kalandban legyen részük. Szegeden három vendéglátóhelyen ehetnek bárányételeket azok is, akik korábban csak ritkán vagy egyáltalán nem kóstoltak még ilyen jellegű ételeket. A kétnapos programhoz csatlakozott a Classic Grill Szerb Étterem és Pince, a Fehértói Halászcsárda és Panzió, valamint a Hunguest Hotel Forrás Levendula Étterme.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában