Helyi kultúra

2023.09.08. 22:00

Díjazott madárfotókból nyílt kiállítás – Galéria

Timár Kriszta

A legszebb madárfotókból nyílt kiállítás Sándorfalván. Fotó: Török János

A Birdo Az év madárfotósa 2022 fotópályázat díjazott alkotásaiból nyílt kiállítás péntek délután a sándorfalvi Pallavicini Kastélyban. Ez ma Magyarországon az egyetlen olyan fotópályázat, amelynek a madarak a főszereplői. A pályázaton, ahol 10 kategóriában indulhatott bárki, nevezési díj nélkül,  hangsúlyt kapott a természetvédelem, kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket fogadtak el. A kiállított fotók szerzői ismert hazai madár- és természetfotósok, pályakezdő fiatalok és olyan madarászok vagy hobbifotósok, akik életének része a madarak izgalmas, változatos világa.

A kiállítás szemléletesen bemutatja, hogy a legérdekesebb, legszebb madárfotókhoz a kitartás, a türelem, a megfelelő felszerelés mellett elengedhetetlen a madárismeret. A jól elkapott pillanatokhoz tudni kell, hogy egy- egy madárfajnak mik a szokásai, milyen a mozgása, viselkedése. A tárlat a hónap végéig látható a kastélyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában