Helyi kultúra

2023.09.09. 21:52

Közös produkcióban lép fel a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett

Október 23-án érkezik Szegedre a Margaret Island Szabadon szép a tánc elnevezésű országos turnéja, amelyben a Szegedi Kortárs Balett közreműködik. A kísérleti projektben a zene mellett a mozgásművészet is központi szerepet kap, és Lábas Viki énekesnő is táncol.

Koós Kata

A kísérleti projekt koreográfiáját Czár Gergely álmodta meg. Archív fotó: Török János

Nyolcállomásos országos turnéra indul október 14-én a Margaret Island zenekar. A Szabadon szép a tánc című kísérleti projektjüket a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével állítják színpadra. A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította zenekar ezúttal tőlük szokatlan formában mutatkozik be, és a már jól ismert dalaikat is egy új oldalukról, áthangszerelve játsszák el a közönségnek. Október 23-án a Szegedi Nemzeti Színházban lépnek fel. 

A turné során hat táncművész csatlakozik hozzájuk, a zenekar énekesnője, Viki pedig kilép a komfortzónájából és ő is balettozik majd az előadásokon. 

Már év elején elkezdtem a próbákat a táncosokkal, folyamatosan ingázom Szeged és Budapest között. Egyszerre izgalmas és fárasztó ez az időszak, ugyanakkor nagyon felszabadító így kifejezni az érzéseket, várom, hogy a közönség is lássa, min dolgozunk ilyen sokat 

– mondta Lábas Viki.

A koreográfiát a Szegedi Kortárs Balett társulatának táncművész-koreográfusa, a Harngozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas Czár Gergely álmodta meg, aki az epizodikus jelenetekben színpadra vitt élethelyzeteken át többletjelentést adott a Margaret Island felvételeinek. Az együttes ezáltal tánclépésekkel is kifejezi mindazt, ami foglalkoztatja őket: magánéleti és társadalmi kérdésekre, problémákra is reflektálnak a műsor alatt. A bensőséges hangulatú összművészeti produkción a csapat ősszel megjelenő EP lemezének számai is hallhatóak lesznek, továbbá ritkán játszott dalokkal és akusztikus blokkal is készülnek a turné állomásaira. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában