Helyi kultúra

2023.09.23. 20:37

Temesvárra, Magyar! - Galéria

A Várbástya Egyesület szervezésében idén nyolcadik alkalommal, minden eddiginél színesebb programokkal várja az érdeklődőket ezen a hétvégén a Temesvári Magyar Napok.

Delmagyar.hu

Fotó: DM

Az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozat minden korosztálynak tartogat élményeket.

A rendezvénysorozat pénteki napján Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, a Szegedi Tourinform, valamint Békés és Bácskiskun Vármegye Önkormányzata is képviseltették magukat.

Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzatának kollégái, és a Közgyűlés képviseletében Kormányos Sándor tanácsnok a Vármegye Értéktárát bemutató kiállítás mellett kézműves szörpökkel, szikvízzel és friss, helyben sütött szegvári lakodalmas kaláccsal várta a rendezvény látogatóit. Békés vármegye kézműves szörpöt, szilvalekváros papucsot és csabai kolbászt, míg Bács-Kiskun lekvárokat, szörpöket, családi gazdaságok finomságait kínálta.

A frissen sült szegvári kalács illata hamar a képviseletek köré vonzotta a közönséget, akik mindhárom vármegye standjánál kóstoltak helyi jellegzetességeket. A falatozás közben jó hangulatú beszélgetések alakultak ki, egyre több személyes élmény, emlékezetes sztori, vagy családi kötődés került szóba.

A három vármegye képviselői kiadványokkal is kedveskedtek a látogatóknak, míg a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő vérkeringést javító frissítő masszázs lehetőségét kínálta. A Szegedi Tourinform iroda szálláshelyeket, valamint őszi, illetve év végéig tartó rendezvényeket népszerűsített. 

A Temesvári Magyar Napok szombaton és vasárnap is várja a látogatókat, érdemes kilátogatni, hiszen a gasztronómia mellett kicsiknek és nagyoknak is méltán híres fellépők és színvonalas programok nyújtanak a szórakozási lehetőséget. 

Vasárnap este a hungarikum minősítésű 100 Tagú Cigányzenekar fellépése és lézershow zárja az eseménysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában