Helyi kultúra

2023.10.16. 12:10

55 éve érettségiztek a Közgében

Darók József

Szentes. A szentesi Közgazdaság Technikum (a mai Boros Sámuel technikum elődje) 1968-ban végzett hallgatói október 7-én, szombaton tartották az 55. éves érettségi találkozójukat. Tanulmányaikat még a Tóth József utca 9. alatti épületben kezdték a diákok. A legtöbb tanár három-négy tantárgyat tanított, az oktatási hét hétfőtől szombatig 5-6 órában volt megszervezve.

Jelenlegi helyére 1966-ban költözött az iskola, az érettségit már ott tehették az akkori végzősök. Ez az épület eredetileg is iskolának épült, és a nyolc tantermével akkor meg is felelt a kor követelményeinek.

Az egykori osztálytársak szétszóródtak sokfelé az országban, így nem volt könnyű a találkozók szervezése. Mint Nagypálné Balanyi Katalintól megtudtuk, a 31 fős osztályból 14 öregdiák tudott jelen lenni a jubileumon, további 13-an vagy betegek voltak, vagy külföldön tartózkodtak. Sajnos négyen már nincsenek közöttünk: Gyarmati Györgyi, Gyermán Ilona, Varga Margit és Szabó Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában