Baks, Kistelek

2023.10.13. 08:20

Sajt- és töpörtyű fesztivál

Szombaton két gasztronómiai esemény lesz a kisteleki járásban, a kisteleki a sajtról, a baksi a töpörtyűről szól majd.

Imre Péter Géza

A sajtok szerelmeseit várják Kistelekre. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Kezdjük az előbbi rendezvény programjaival. A XXIII. Sajt- és gasztronómiai fesztivál a Szent László téren Anikó mesekuckójával indul 10 órakor, ekkor kezdődnek a kicsiknek a kézműves foglalkozások és játszik talpalávalót a helyi kertbarátkör zenekara. Déltől a jó ebédhez a zenét Mága Ernő hegedűművész és együttese szolgáltatja 2 órán át, utána a Kisteleki citerazenekar következik, majd Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán operett műsora szórakoztatja a közönséget. Az első kisteleki birkapörköltfőző verseny 13 órakor kezdődik. A nap folyamán fellép még az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, Varga Laci és barátai is zenélnek, valamint zsűrizik a hagyományos szakácspárbajt. Az esti rész vendége a Jó Laci betyár lesz, utána jön a bál a Halasi Hangulat zenekarral. 

Archív Fotó:
Fotó: Frank Yvette

A Töpörtyű fesztivált ötödször rendezik meg Bakson a faluháznál, ezúttal is finom ételekkel és gazdag, érdekes programmal csábítva az embereket. A 9 órai megnyitót követően faültetés lesz, majd játékos vetélkedőkön mérkőzhetnek meg a résztvevők, lesz legszebb asztal és tökfaragó verseny, Óda a töpörtyűhöz címmel verset írhatnak a vállalkozó kedvűek, de a kvízkérdések és egy jellegzetes szelfipont sem hiányzik a kínálatból. Mindenki kisütheti, ha akarja, a maga töpörtyűjét vagy tepertőjét, erre 13 óráig van lehetőség. Fellépnek a Baksi sulisztárok és a Romano Glaszo, előbbi 13, utóbbi 14 órától. Egész nap csillámtetoválás, arcfestés, ugrálóvár várja a kicsiket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában