A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén a Csillagvilág Alapítványt segíti, a kutyás terápiát finanszírozzák

2023.11.30. 14:41

Megjelent a Kincses Vásárhely asztali naptár

Már megvásárolható a Szeretem Vásárhelyt Egyesület Kincses Vásárhely nevű asztali naptára, amivel a Csillagvilág Alapítványt támogatják. A kiadvány minden héten egy-egy művészi igényességű fényképen mutatja be a város ismert vagy kevésbé ismert közterületeit.

Kovács Erika

A naptárt a Csodaházban mutatta be Juhászt Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnökhelyettese, alapító tagja. Fotó: Kovács Erika

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén már hatodik alkalommal készítette el a jótékonysági asztali naptárát. Akciónkkal idén a Csodaház Csillagvilág Alapítványát támogatjuk, a halmozottan sérült gyerekek és fiatalok kutyaterápiás fejlesztésére fordítjuk a naptár eladásából származó bevételt 

– mondta Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja, elnökhelyettese.

A Csillagvilág Alapítvány a Csodaház Foglalkoztató Napközi alapítványa. A Csodaház halmozottan sérültek napközbeni ellátását biztosítja, 3-tól 45 éves korig. Számos terápiás foglalkozással fejlesztik a gondozottakat. A Kincses Vásárhely naptár bevétele a kutyaterápiás foglalkozások folytatását teszi majd lehetővé.

Fotó: Kovács Erika

Mindenki előtt ismert, hogy az állatok közelsége, a velük való bánásmód, törődés, játék mennyi mindenben segít az embereknek, különösen azoknak, akik akár értelmi képességeikben, vagy mozgásukban korlátozottak. A Csillagvilág Alapítvány ezért fogalmazta meg azt, hogy számukra a kutyás terápia lenne most a legnagyobb segítség

 – folytatta Juhász Tünde.

Az asztali naptárt Hódmezővásárhelyen az Andrássy úti Daru trafikban, az Inda virágüzletben, a Majolika gyárnál lévő, valamint a Teleki utcai zöldségboltban, a Zrínyi utca 5. szám alatti református parókián, a Kriko Gymben, a Flaman Barber Shopban és a Csodaházban lehet megvásárolni. A naptár 1800 példányban készült, amiből körülbelül ezret a vállalkozások már lefoglaltak az üzleti partnereiknek, dolgozóiknak szánt karácsonyi ajándékcsomagba.

Fotó: Kovács Erika

A naptár idén is heti beosztású, 52 művészi igényességű fotót tartalmaz Hódmezővásárhelyről. Láthatók épületek, közterületek, külterületi szép felvételek is, amiket fotóművészek és amatőr fotósok készítették.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület az előző években volt, hogy sérült gyermekeket nevelő családokat támogatott a naptár bevételével. Segítették a Kozmutza Flóra intézményt, az Aranyossy-iskolát, a Szivárvány szakosított otthont is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában