Háromféle húsból készül, amihez ajvárt, mustárt, pityókás kenyeret is kínálnak

2023.11.19. 11:10

Micspartira várták a vásárhelyieket – Galéria

Kovács Erika

Sült a mics, aminek kihűlni sem volt ideje, mind elfogyott. Fotó: Kovács Erika

A Határtalanul program idei utolsó középiskolás csoportjai jártak Erdélyben, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezésében. A civil szervezet az itthon maradóknak is számos programot szervezett, ami lassan a végéhez közeledik. Szombaton este mics partira várták az érdeklődőket.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület nyáron indította útjára a Határtalanul programot. Nyolc csoportban 400 vásárhelyi végzős középiskolás utazott Erdélybe, egy gyönyörű székely faluba, Csehétfalvára, amelynek 100 lakosa van és valamennyien Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgárai. A csoportok 5 napot töltöttek Erdélyben, a határon túli magyar kultúra értékeivel ismerkednek.

Már az utolsó csoportoknál tartunk, akik megismerhették Erdély nevezetességeit, azon belül Csehétfalvát. Az a szerencse érte őket, hogy ők már havat is láttak, ami az utóbbi évek telein itthon már nagyon ritka. Egy kicsit már aggódtunk is értük, mert már hóakadályokról is érkeztek hírek. A hazaérkezőket, mindenkit, akik részt vettek bármelyik programunkon, vagy csak most érdeklődtek, egy micspartin láttuk vendégül

 – mondta Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke.

Nemcsak Erdély történetével, kultúrájával, művészetével, hanem a gasztronómiájával is szeretnénk egy kissé megismertetni a résztvevőket. A Népkerti Sörkert adott otthont a rendezvényünknek. A mics hagyományos erdélyi étel, a nevének jelentése picike, picurka. Háromféle húsból készül, amihez ajvárt, mustárt, pityókás kenyeret is kínáltunk. Hogy a hangulat teljes legyen, a Csürhe Banda húzta a talpalávalót. Nagyon sokan érkeztek a programunkra. Bízom benne, hogy felejthetetlen élmény marad 

– mondta az egyesület elnöke.

A Határtalanul program a végzős középiskolások 8 csoportjának utazása mellett 10 rendezvényből állt, amik már a végéhez közelednek. A székely humorestet a tervek szerint januárban szervezik meg. Lesz egy zárórendezvényük is. A rendezvényeken résztvevők pecséteket kaptak. Akiknek kigyűlt a 4 pecsétjük, sorsoláson vesznek részt, amivel egy 5 napos, 4 éjszakás erdélyi családi kirándulást nyerhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában