Eszünk, iszunk, az év végét búcsúztatjuk vasárnap este

2023.12.29. 20:00

Az év utolsó bulijára készül a város

A húsok bepácolva, a malackák megérkeztek – tájékoztatott Bittó Árpád, aki csapatával a város legnagobb szilveszteri partijára készül a Pick Arénában. Itt közel ezren búcsúztatják majd az óévet, de a városban több buli közül is választhatunk. A szórakozóhelyek is mind-mind várják a színvonalas, kulturált szórakozásra vágyó óévbúcsúztató közönséget.

Arany T. János

Malac a pácban. Szeged legnagyobb szilveszteri bulijára készülnek az algyői Kastélykert séfjei, Bittó Bercel és Újvári Tamás a Pick Arénában. Fotó: Karnok Csaba

Nagy erőkkel készülnek a város legnagyobb szilveszteri bulijára, számolt be Bittó Árpád, a rendezvényszervezéssel foglalkozó Sport&Life Party Service, a Vármegye és a Kastélykert éttermet üzemeltető Waldorf 2000 Kft. ügyvezetője.

Ez a huszonnegyedik bulija

Több év kell ahhoz mire idáig eljut az ember. 2000-ben még a Horizont étteremben rendeztem az első szilveszteri bálat. Azóta minden évben van buli, tehát a mostani a huszonnegyedik. 200-250 fővel kezdtük, évről-évre nőtt a vendégek létszáma. Most vasárnap közel ezer embert várunk a Pick Arénába, amiből hagyományt szeretnénk csinálni. A Kastélykert teltházas, az arénába az utolsó pillanatig elérhetők jegyek. Sokan vagyunk, de nem elegen. A covid és a gazdasági helyzet érezteti a hatását 

– magyarázta a vendéglátós.

 Be vannak pácolva a húsok, a malackák megérkeztek 

– tette hozzá Bittó, majd gyorsan megebédelt a Kastélykertben, majd rohant tovább az arénába teríteni.

Színvonalas, kulturált szórakozás

Szegeden többek között lesz még Szilveszteri Operettvarázslat a Szegedi Nemzeti Színházban, VII. Folk és retró Szilveszter a Tömörkény István Művelődési Házban Szőregen, öt termes szilveszter az IH Rendezvényközpontban és a klasszikus Városi Szilveszter a Széchenyi téren, ahol fellép a 3+2 zenekar és az Útközband. A Hunguest Hotel Forrásban a Korda György-Balázs Klári házaspár lesz a sztárvendég. A szórakozóhelyek is mind-mind várják a színvonalas, kulturált szórakozásra vágyó óévbúcsúztató közönséget. 

Egész kondányi malac várja az óévbúcsúztató bulit marcipánból és grillázsból az A Cappella cukrászdában. Fotó: Karnok Csaba

Kitúrja a szerencsénket

Szilveszterkor hagyományosan sertéshúst fogyasztunk, aminek több oka is van. Egyes magyarázatok szerint azért a malac vált az évforduló állatává, mert orrával előre túr, a jövőbe mutat, és közben kifordítja a szerencsét a földből, míg más feltételezések szerint a jóléttől kövér, zsíros malac hozza el a szerencsés új évet, és vannak, akik az állatot a fejlődés szimbólumának tartják. A tradíció szerint szilveszter éjjelén, illetve az újév első napján megalapozhatjuk a következő év szerencséjét. A legismertebb szerencsehozó étel a sült malac, melynek a szájába négylevelű lóherét is szoktak tenni. A malac a bőség jelképe, a mondás is úgy tartja: a szerencsésnek malaca van.

Balaton, Bükk, Mátra

Az év utolsó hétvégéjére már eddig 11 százalékkal több előfoglalás érkezett, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban. Az írták, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a több mint 365 ezer vendégéjszakából 207 ezret vidéken, míg 158 ezret Budapesten terveznek eltölteni az utazók. Tavalyhoz képest 14 százalékkal több foglalás érkezett az év utolsó napjaira a fővárosba. A vidéki desztinációk közül legtöbben a Balatont vagy a Mátra-Bükköt választják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában