Vágó Miklós: Nehéz évet tudhat maga mögött a falu, a közösség még összetartóbb lett

2023.12.16. 19:30

Falukarácsonyt rendeztek Árpádhalmon – Fotók

Forralt borral, teával, házi süteményekkel és szaloncukorral vendégelte meg az árpádhalmi önkormányzat szombaton késő délután a falu lakóit. Az adventi koszorún mind a négy gyertyát meggyújtották, mert a jövő héten már nem tartanak ünnepséget.

Kovács Erika

A kastély udvarán tartották meg a falukarácsonyt. Fotó: Kovács Erika

Minden esztendőben megtartjuk a falukarácsonyt. Ilyenkor megvendégeljük a lakosságot. Összetartó településünk van, nagyon várjuk már a szeretet ünnepét. Nehéz évet tudhatunk magunk mögött, talán ez az időszak hozzájárulhat a feltöltődésünkhöz

 – mondta lapunknak az ünnepségen Vágó Miklós polgármester. Hangsúlyozta, Árpádhalom életében nem a legszerencsésebb esztendő volt 2023, állandóan pénzügyi gondokkal küzdöttek, volt, hogy egy hónappal később kapták meg a települési dolgozók a fizetésüket. Bíznak abban, hogy a következő esztendő jobb lesz. A lakosságot ahogy tudták, támogatták. Osztottak lisztet, csomagot, szociális tűzifát, segélyeket.

Vágó Miklós arról is beszélt, hogy a covid-járvány óta az árpádhalmiak még jobban igénylik a közösségi rendezvényeket. A falu pénzügyi helyzete miatt több rendezvényről is lemondott volna év közben az önkormányzat, de a lakosság kérte, hogy tartsák meg, mert a közösségnek szüksége volt rá.

A falukarácsonyon Vágó Miklós polgármester köszöntője után felléptek az óvodások, Földi Mónika és a település művészeti csoportja, majd forralt borral, teával, süteménnyel és szaloncukorral köszöntötték a program résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában