Szeged

2023.12.02. 11:00

Kerámiáival, népzenei koncerttel és kötettel készülnek

Kiss Anna

Petrás Mária népdalénekes, keramikus. Fotó: Kállai Márton

Angyali üdvözlet címmel Petrás Mária és Petrás Alina kiállításának megnyitójával köszönti az adventet december 3-án a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szegedi regionális munkacsoportja. De az ünnepi időszakban, december 11-én tartják meg a Miklós Péter történész által összeállított tanulmánykötet bemutatóját is, amely Sík Sándor emléke előtt tiszteleg. Az ünnephez kapcsolódó rendezvények sorát a „Békesség a földön…” címmel rendezendő népzenei nagykoncert zárja december 20-án, ahol a magyar népzene olyan kiválóságai lépnek fel, mint Petrás Mária, Szokolay-Dongó Balázs, az idén MMA ösztöndíjat nyert Fábri-Ivanovics Tünde népdalénekes és a Népzenei Kamaraműhely.

Petrás Mária kiállításmegnyitójának és a december 20-i népzenei konceretnek is a Mester Tanoda Alapítvány a házigazdája, a helyszíne pedig az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet-templom lesz.

Petrás Mária biblikus témájú, élet örömet árasztó üzenetei megfogatóvá, tapinthatóvá válnak a most vasárnap 19 órakor megnyíló, Angyali üdvözlet címet viselő tárlaton. A megnyitón köszöntőt mond Vesmás Péter, az MMA szegedi munkacsoportjának elnöke, a kerámiákat Aba P. Ákos nemezkészítő népi iparművész méltatja. A rendezvényt Fábri Géza, Zenta Pro Urbe díjas kobzos énekmondó és Fábri-Ivánovics Tünde, Szeged Kultúrájáért Aranygyűrűs népdalénekes teszi még emelkedettebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában