Szentes

2023.12.19. 12:00

Kerek évfordulók éve lesz a Tokácsli Galériában

Évfordulók, hagyományok, több neves művész közös bemutatkozása, vagy egy alkotótól vegyes technika – ezek a jellemzői a Tokácsli Galéria jövő évi palettájának. Az év első három hónapjában újdonságokkal várják a látogatókat, majd hagyományos, nagy múltú, évek óta visszatérő kiállítások következnek.

Darók József

A Katona Kiss-alapítvány díjazottja, Fábián Emőke önálló kiállítással tér vissza. Fotó: Darók József

Január 13-án Tari László, az alkotó pedagógusok tárlatán többszörösen díjazott csongrádi festő kiállításával nyílik a 2024-es év a Tokácsli Galériában, február 3-ig várja látogatóit a Meghökkentő találkozás címmel tervezett tárlat. Mindenféle stílusban lesznek tőle festmények, köztük nagy méretűek is, tájkép, absztrakt, fekete-fehér technikával készült festmény is a galéria falaira kerül – mondta lapunk érdeklődésére Lantos Anita, a művelődési központ szervezője.

Fotó: Darók József

Februárra a Barcsay Alapítvány vándorkiállítását látják vendégül. Három Barcsay-tanítvány kiállítási anyaga február 10-től 29-ig látható Szentesen.

Márciusban Zoltai András különleges fotói szerepelnek a galériában. Áprilisban már megszokott módon, több évtizedes hagyományt követve az alkotó pedagógusok régiós képzőművészeti kiállítása tölti meg a termeket.

Májusban a harmadik éve sikerrel futó Szentes Kultfeszt ezúttal a képregény és zene kapcsolódásába vezet be, különleges előadásokkal fűszerezve egy hónapon át. Júniusban a Szentesi Fotókör az 50 éves fennállását ünnepli egy csoportos, összegző kiállítással. 

A nyári szünetet követően szeptemberben három művész, Boldizsár Gábor, Bozsér Zsolt és Zoltai Attila festménykiállítása nyílik szeptemberben, Orbis Pictus címmel. Még szeptember végén megkezdődik a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány 2023-as évben fődíjjal jutalmazott művésze, Nagyváradon élő és alkotó Fábián Emőke, Barcsay-díjas pedagógus kiállítása.

Október 23-án ismét kerek évfordulóhoz érkeznünk, a rangos fotós seregszemle, a XXX. Alföldi Fotószalon nyílik. November végétől az adventre időzítve a kreatív szentesi pedagógus, Tornyi Molnár Edit ikonképei segítik az ünnepi elmélyedést 

– összegezte Lantos Anita.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában