Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.25. 18:04

Videón a díjazott pedagógusok

Megtekinthető annak a bemutatkozó filmje annak a két pedagógusnak, akik idén Csongrád-Csanád vármegyéből megkapták a Rátz Tanár úr életműdíjat.

Timár Kriszta

Fotó: Bodó Gábor

Két Csongrád-Csanád vármegyei pedagógus is megkapta idén a Rácz Tanár úr életműdíjat, amelyet idén 23. alkalommal adtak át. 

Elismerést kapott az Eperjesi Általános Iskola tanára és igazgatója, Csombóné Szaniszló Margit, valamint Kosztolányi József, aki 24 éven át oktatott a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, 1993 óta pedig a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit tanítja szakmódszertanra. 

A díjat és a hozzá tartozó kétmillió forintos elismerést a természettudományos tárgyakat oktató pedagógusok kaphatják meg. A díjazás során a kuratórium a kimagasló szakmai tudást, teljesítményt és elhivatottságot tartja szem előtt. Fontosnak tartja emellett azon oktatók elismerését, akik kiemelkedő eredménnyel képzik a jövő tehetségeit, hiszen a rendkívüli szakember felismeri a tehetséges diákot és segíti előmenetelében.

Az életművet díjazó elismerésre bárki felterjesztheti a saját életében meghatározó szerepet betöltő pedagógusát, éppen ezért az alapítvány folyamatosan bátorítja a diákokat, szülőket, kollégákat és intézményeket az ország minden területén, hogy nevezzék azokat a reáltárgyakat oktató tanárokat, akiket érdemesnek tartanak a díjra. Az idei évben közel 100 pályázat érkezett 6 vármegyéből, a pályázati időszak lezárását követően pedig a négytagú kuratórium választotta ki a díjazott pedagógusokat. A díjat és a vele járó pénzjutalmat, fejenként 2 millió forintot, ez alkalommal is nyolc kiváló általános iskolai és gimnáziumi pedagógus vehette át, a matematika-, fizika-, kémia-és biológiaoktatás területén nyújtott kimagasló teljesítményéért.

A pedagósusok bemutatkozó kisfilmje megtekinthető a legnagyobb videómegosztón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában