Helyi kultúra

2024.01.29. 12:34

Bálok és disznótoros Kisteleken

Imre Péter Géza

Idén is jó hangulatú disznótorosra számítanak a szervezők. Archív fotó: Imre Péter

A járási székhelyen, Kisteleken is javában zajlik a báli szezon, amit a bölcsődések Bóbita bálja nyitott január 13-án, ezt az elmúlt hét szombatján a tűzoltók mulatsága követte, a helyi, Kácsor Péter vezette önkéntes tűzoltók rendezésében – sorolta lapunknak Susánszki Benjamin önkormányzati rendezvényszervező, megjegyezve, még két ilyen esemény vár a helybeliekre. A szülők jótékonysági bálja február 10-én, szombaton 18 órától a sportcsarnokban lesz, közreműködik az Atlantic együttes. Ennek teljes bevételét a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium diákjainak támogatására fordítják a szervezők. A szezont a Hétszínvirág Óvoda bulija zárja március 9-én.

A hétvége eseménye a szombati IX. Kisteleki disznótoros lesz a Szent István téren, amely 8 órakor a disznófogó pálinka elfogyasztásával, közös koccintással indul, majd látvány-disznóvágással folytatódik, 10 órakor kihirdetik a rajzpályázat eredményét, de lesz vásári forgatag is, és még hosszan sorolhatnánk a programokat. Közben a szomszédos művelődési ház nagytermében a Cseperedő Gyermek Egyesület előadásában a kicsik és szüleik megtekinthetik A három kismalac és a farkas című mesét – abban legalább az előbbiek győznek, a Szent István téren biztosan nem.

Susánszki Benjamin megemlítette, nyolc-nyolc csapat jelentkezését várják a művelődési házbeli irodában vagy az 62/597-123-as telefonszámon a töltött káposzta főző, kolbásztöltő és abált szalonna készítő versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában