A csoport 2023 szeptemberében alakult

2024.01.24. 11:30

Zsombói színjátszók a Pajtaszínházi programban

Arany T. János

Fiatal, de annál lelkesebb társulat a Zsombói Színjátszók. Fotó: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár

A falusi színjátszás hagyományait felelevenítő IX. Pajtaszínházi programban – amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság indított útjára – Csongrád-Csanád vármegyét Zsombó képviseli. A Pajtaszínház programsorozatot az amatőr színjátszó körök újjáélesztése érdekében hozták létre. A zsombói csoport 2023 szeptemberében alakult a Pajtaszínház programban való részvétel szándékával. A csoport vezetője Ferenczi Ildikó, a szakmai mentor Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze.

Ferenczi Ildikó, aki egyben a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója is elmondta, a Nemzeti Művelődési Intézet évek óta jó kapcsolatot ápol a település intézményével, ahol már régóta tervben volt egy amatőr színjátszó csoport megalakítása. Ezt a lehetőséget kihasználva hirdették meg a csoport létrehozását, amelyre egy hét alatt tizenöt vegyes korosztályú, zsombói és a helyi intézményben dolgozó jelentkezett. A tagok között van zenész, festőművész, énekes és színházi jelmezkészítő. Így lettek ők egyszerűen a Zsombói Színjátszók. Próbáikat a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárban tartják, első előadásuk egy bájos mai mese átirata, amelyről egyelőre többet nem árultak el a szervezők.

A színjátszók szeretnének minél több településen bemutatkozni, képezni magunkat és fejlődni, hiszen többüknek tervei vannak a színjátszás területén

 – tette hozzá az igazgató.

A Mumus című mai mesét, ami Rákos Péter színdarabjának átirata, előbb január 27-én, szombaton Budapesten, a Nemzeti Színházban, a Gobbi Hilda színpadon adják elő, majd január 29-én, hétfőn mutatják be a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában