Napszínes

2024.02.09. 18:45

Óriáshallal búcsúztatták a telet Zsombón – Galéria

Arany T. János

Óriásbábokkal és néptánccal űzték el a telet péntek délután Zsombón. Fotó: Török János

Jó hangulatú, vidám télűzést rendeztek Zsombón péntek délután. Idén is voltak lovaskocsik, fánk és tánc. A Lángolj kisze, vidd a telet! elnevezésű télűző hagyományőrző mulatságot a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár előtti téren rendezték meg most is. A rendezvény a Hajnalfa néptánccsoport közreműködésével kezdődött, volt néptáncbemutató és táncos felvonulás. A Zsombói Ízőrzők és a Zsombói Szépkorúak Egyesület tagjai már napközben elkezdték a készülődést a téltemetésre: farsangi fánkot készítettek nagy mennyiségben, amivel a télűzőket látták vendégül. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai pedig forralt borral és teával kínálták a résztvevőket.

Idén a környezettudatosságra is rámentek a szervezők. Azt kérték, mindenki vigye magával kedvenc bögréjét, poharat, hogy minél kevesebb műanyag poharat kelljen osztogatni. A kiszebáb égetés mellett a télűzés leglátványosabb része a szegedi Kövér Béla Bábszínház óriásbábos felvonulása volt. Egy óriashal és egy hatalmas sirály űzte el a telet idén Zsombón. A rendezvény végén a rőzsehalmon elégették a telet, a hideget, a rontást és a rossz dolgokat jelképező bábut a tisztító, gonoszűző tűzben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában