Balástya

2024.02.10. 09:00

Vasárnap köszöntik a házaspárokat

Imre Péter Géza

Illusztráció: Unger Tamás

Hagyományteremtő céllal február 11-én köszöntik először a jubiláló balástyai házaspárokat. Startként 2023-hoz viszonyítva számolják a jubileumokat, amelyek 5 évente „ugranak”, egészen a 60 éves házassági évfordulóig, mert utána már minden esztendőben megünneplik őket – nyilatkozta korábban Ujvári László polgármester.

A vasárnapi program 9.15-kor kezdődik szentmisével a Páduai Szent Antal templomban, ahol, ahogy informálódtam, Antal Imre atya általánosságban szól majd a házasságról, a hűségről, a családi életről, a kitartásról és egymás segítéséről. Utána 10.30-tól lesz a művelődési ház nagytermében a közös köszöntés emléklapok és ajándékok átadásával, fogadással, ott anyakönyvvezetőnk, Sándor Gabriella is köszönti az ünnepelteket. Az előbb szándékosan nem úgy fogalmaztam, hogy a templomból átsétálunk a művelődési házba, mert a két esemény nem teljesen kapcsolódik, azokra külön-külön is elmehetnek az érintettek és a vendégek. A hivatalban 40 jubiláló házaspár jelezte részvételét 

– sorolta Ujvári László, aki azt is elárulta, feleségével 3 év múlva érkeznek jeles dátumhoz, 40 éves házasok lesznek.

A polgármester elmondta, fontosnak tartják a figyelmességet, az odafigyelést azokkal szemben, akik Balástyát választották otthonukul, ott telepedtek le vagy maradtak a községben családot alapítva, gyerekeket nevelve és munkájukkal a települést gyarapítva. Az ünnepséget évente szeretnék megrendezni a házasság hetéhez kapcsolódva, várhatóan mindig február második vasárnapján.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában