Helyi kultúra

2024.03.19. 14:51

A bábművészetet ünneplik

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Szeged közterein hirdeti és ünnepli a bábművészet sokszínűségét a Kövér Béla Bábszínház társulata március 21-én, a bábszínházi világnapon. Délután fél 3 és fél 5 között a társulat kettéválik, a szemfüles járókelők több helyszínen is találkozhatnak velük.

Két színészük a Holdodiglan előadásból már jól ismert, Michac Gábor által tervezett kiméra bábokkal járja majd a szegedi helyijáratokat, beleolvadnak az iskolából vagy munkából hazafelé zötyögő tömegbe. Eközben a társulat többi tagja a Széchenyi teret veszi birtokba szintén délután fél 3 és fél 5 közt, ahol többállomásos játékos foglalkozással készülnek „bárki, akárki és mindenki számára is”. Aki jár hozzájuk bábszínházba, ismerős arcokra bukkanhat. A Kuflikupacnál közös daltanulással és színezővel várják az arra járókat. A Szirén kikötőben Floki ornitológus játékos előadását hallhatják a Tisza madárvilágáról. A Pintyőke porondon mindenféle dudálás, csörgő-börgő hangok megszólaltatása lesz a feladat. A bábállatkertben az elmaradhatatlan bábsimi is lesz, a kreatív sarokban pedig kitűzőt készíthet minden érdeklődő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában