Az ásotthalmi tanulmányi erdőben túráznak

2024.03.30. 12:29

Csoki járt a kincsekért cserébe - GALÉRIA

Arany T. János

Kincskereső túrát rendeztek pénteken az ásotthalmi erdőben. A gyerekek és szüleik is jól szórakoztak. Fotó: Bánhidy Zoltán

Az Ásotthalmi Művelődési Ház szervezésében, Bánhidy Zoltán, a Bedő Albert erdészeti iskola tanárának túravezetésével idén is kincskereső túrára várták a gyerekeket és szüleiket nagypénteken az ásotthalmi erdészeti iskola tanulmányi erdejébe. A hagyományoknak megfelelően Ásotthalom központjában, a Bűbáj Élménybirtoknál volt a találkozó, csakúgy mint tavaly.

Az egy évvel ezelőtti rendezvény érdekessége, hogy húsvét szombatján lett volna a program, de akkor annyira rossz volt az idő, hogy inkább lefújták a túrát és egy héttel későbbre halasztották. Az időjárás most viszont ideális volt az erdei kalandozáshoz. Az ásotthalmi kincskeresés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Közel hatvanan – gyerekek és szüleik, régi rutinos résztvevők és mint mindig új kalandorok – vettek részt a nagypénteki, három kilométeres kincskeresésen. 

Az időjárás most annyiban szólt bele a szervezetbe, hogy a két évvel ezelőtti, hasonlóan jó időből tanulva nem csokoládét rejtett el a tanár úr a túra előtt korán reggel az erdőben, mert mire azokat megtalálják a gyerekek, mind megolvadt volna. Ez a veszély most nem fenyegetett. A négy megállóhelyen különböző tárgyakat – nyakbavaló szalagokat, földbe leszúrt szívecskéket és csipeszeket – kellett összegyűjteni és a túra végén a megfelelő mennyiségért cserébe járt a húsvéti csokoládé. A gyerekek nagy örömére volt még manóvár-építés és nagy versenyfutás a Négyökrű réten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában