Szegedi hírek

2024.03.18. 21:00

Fuvolások adtak minikoncertet a Móra parkban

Timár Kriszta

Flashmobbal harangozták be a III. Bartók Béla Művészeti Napokat. Fotó: Török János

A hétfői, napsütéses délutánban sokan napoztak a Móra Ferenc Múzeum parkjában. Minden padon ült valaki: élvezték a tavaszi langyos időt. Ehhez a kellemes programhoz pedig meglepetésszerűen 15 órakor egy kis zenei aláfestést is kaptak. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar fuvolista hallgatói rendeztek flashmobot, így reklámozva a III. Bartók Béla Művészeti Napokat. 

Fotó: Török János

Az eseménysorozat – amelyet immár hagyományosan, minden évben Bartók Béla születésnapjához kapcsolnak – hétfőn kezdődött és március 26-áig tart. A programok között vannak koncertek, házi versenyek, szólóestek is, amelyek mindegyike ingyenesen látogatható. Az egyetemi hallgatóknak pedig rendeznek mesterkurzusokat is: Tóth Péter zongoraművésztől és Szendőfi Péter ütőhangszerművésztől tanulhatnak a diákok.  

Fotó: Török János

Ezt az eseményt vezették fel a szabadtéri zenéléssel, ahol Mozart: Szöktetés a szerájból, Bizet: Arles-i leény és Mozart: Kontratánc című művei csendültek fel. Úgy láttuk, az arra járók és az ott pihenők is szívesen fogadták ezt a komolyzenei ajándékot, amelyből a következő napokban még sokat kaphatnak a most felújított egyetemi kari épületben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában