Az összetartozás és a felnőtté válás jelképe

2024.03.08. 17:45

Hatvannégyen kaptak szalagot a Bedőben – Galéria

Arany T. János

KÉPALÁ Az életük egyik fontos állomása. Hatvannégy végzős diák kapta meg a szalagot az ásotthalmi erdészeti iskola szalagavató ünnepségén pénteken. Fotó: Török János

Négy osztály, hatvannégy diák kapta meg a szalagot péntek délután az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola szalagavató ünnepségén. 

 Immár negyed évszázada döntötte el az iskola diákönkormányzata, hogy korábbi hagyományokkal szakítva, ilyen ünnepélyes keretek között szervezi meg a szalagavató ünnepséget. Szükségünk van ezekre az ünnepekre, hiszen ezek az ünnepnapok teszik lehetővé, hogy egy kicsit díszbe öltöztessük a szívünket, megálljunk, visszatekintsünk, és erőt merítsünk a múlt pozitív élményeiből az előttünk álló feladatokhoz, nehézségekhez. Ez a két évszám, ami a hamarosan megkapott szalagon rajta lesz, mindenkinek nagyon sokat jelent. Amikor 2019-ben, vagy éppen 2021-ben az iskolába léptetek, akkor még bizony gyerekek voltatok. Most meg nemcsak nekünk, oktatóknak, hanem a kedves szülőknek is ott van a szemében a meghatottság, mert látjuk, hogy felnőttek a gyerekek, itt állnak a szép, elegáns ballagási öltönyökben, amikre hamarosan feltűzik a szalagot. Ez egyfajta jelkép. Az összetartozás jelképe, és a felnőtté válásé is

 – mondta ünnepi beszédében Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

A diákokat köszöntötte Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere is, aki azt mondta, ez a nagy múltú intézmény stabil alapokat adott az erdészoktatásnak és Ásotthalomnak is. Az alsóbb évesek nevében Huszka Zoltán búcsúzott a végzősöktől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában