Helyi kultúra

2024.03.23. 09:00

Könyvajánló –Dolly Alderton: Jó alapanyag

Timár Kriszta

Andy stand up komikusként keresi a kenyerét. Minden barátja boldog kapcsolatban van, gyereket nevel vagy gyereket vár, lassan ideje lenne nekik is itt tartani Jennel. Minden olyan tökéletes volt az együtt töltött négy év alatt, Jen egy utazás után mégis szakított vele. Andy össze van zavarodva. Teljesen magába roskad, keresi az okokat, közben pedig a gyász minden fázisát átéli és reménykedik, hogy van még visszaút. Rádásul nem elég a megrekedt karrier, a fel-felbukkanó szakmai féltékenység, az egyre terebélyesedő kopasz foltok, Andy a Jennel való szakítás után közös otthonukból a barátaik vendégszobájába, majd egy bogaras öregember társbérletébe kényszerül.

A kötet Andy gyógyulási folyamatát követi végig, a teljes összeomlástól kezdve a reményen át az elengedésig, közben pedig ízelítőt kapunk egy kapcsolat minden fázisából, amelyekkel a harmincon felüli emberek hirtelen szembesülnek. Hogyan lehet feldolgozni egy szakítást, ha nem érted, mit követtél el? Enyhíti-e a bánatot az alkohol? Vagy ha megszabadulsz az összes szénhidráttól és kigyúrod magad? Esetleg egy szemtelenül fiatal lány segít elfeledtetni életed szerelmét? A Jó alapanyag fájdalmasan vicces és fájdalmasan ismerős szituációk tömkelegét vonultatja fel. Ki az, aki nem stalkolta már az exét a közösségi médiában naponta? Hát még az ex új választottját? Ki ne küldött volna már kényszeredetten laza szülinapi köszöntést, reménykedve, hogy ezzel beindít egy beszélgetést? Dolly Alderton mesteri módon bújt a férfi főszereplője bőrébe, megmutatva azt, hogy az ő szívükben is ejthetőek mély és fájdalmas sebek. Azzal pedig, hogy a kötet végén megismerhetjük a másik fél, Jen nézőpontját és érzéseit is, örökké emlékezetes, kerek egésszé áll össze a történet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában