Szegedi hírek

2024.03.19. 18:50

Maffiózókat perdítenek táncra - GALÉRIA

Koós Kata

Az alkotók azt ígérték, hogy humorból bőven jut majd a Gengszterek krimiparódia közönségének. Fotó: Gémes Sándor

Emelte a tétet a tavalyi, nagy sikerű Peron-swing táncjáték után a Szegedi Nemzeti Színház tánckara – derült ki a keddi közönségtalálkozón, amelynek apropóját a kar következő önálló produkciója, a Gengszterek közelgő bemutatója adta. 

A beszélgetés moderátora Barnák László főigazgató volt, akinek kérdésére Hajdu Anita rendező-koreográfus, tánckarvezető elmondta, hogy az 1920-as évek Chicagójába, az alkoholtilalom időszakába kalauzolják majd közönségüket. Ez alkalommal nem etűdöket fűznek össze, hanem egy egész estés történetet mesélnek el a tánc nyelvén, amelyben minden táncművész önálló karakterrel rendelkezik. 

Czene Zoltán író-dramaturg kifejtette, hogy noha szerelemből, maffiózóból és bonyodalomból bőven akad majd a színpadon, vér azért nem fog folyni. Jó kedélyű, igényesen szórakoztató előadást ígért. 

A produkció zenéjét  Károlyi Krisztián, a színház korábbi társulati tagja, jelenleg több előadás vendégművésze szerezte, aki úgy fogalmazott, hogy a maffiafilmek hangulatát idéző zenei világot igyekezett teremteni. 

A közönségtalálkozón a szereplők közül részt vett Stefanik Kata, aki bártáncosnőt alakít a produkcióban. Elmondta, a színészi játék kihívás számára, de alapvetően nagyon testhezállónak érzi karakterét, aki kulcsszereppel bír majd a történetben. 

Don maffiafőnököt Fülöp Ádám táncolja, aki bravúros sztepptudását már a tánckar tavalyi produkciójában is bizonyította. Elárulta, hogy ebben az előadásban szintén intenzív szerep jut majd szteppcipőjének. Karaktere miatt végig színpadon lesz, és próbál megoldást találni a bonyodalmakra, amelyek a Don életében két legfontosabb területen szövődnek: maffiatörténethez illően a bizniszben és a családban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában