Helyi kultúra

2024.04.20. 19:47

1500 motoros dübörgött Makón - Galéria, Videó

Szerte az országból, sőt külföldről is érkeztek vasparipák a második makói motorostalálkozóra szombaton.

Szabó Imre

Egyikük, a Békés vármegyei Újkígyósról érkezett Juhász Sándor kamionsofőr egy 8 éve vásárolt, 125 lóerős Suzuki 1800-ason, feleségével együtt látogatott ide. A rendezvényről az internetről értesült. Mint mondta, 17 éves kora óta motorozik, az első gépe egy Komár moped volt. Rendszeresen járják a hasonló rendezvényeket itthon és külföldön.

– Aki nem motorozik, az nem tudhatja, miért jó – válaszolta, amikor azt kérdeztük, honnan a szenvedély. Hozzátette, ha ráül és elindul, az maga a szabadság. 

A találkozó a rendőrség forgalomtechnikai tréningjével indult, majd különböző vetélkedőkkel folytatódott a város főterén. Az idő kezdetben csípős volt, később azonban a szép idő ezreket csalt ki. Nap közben az érdeklődőket kirakodóvásár, régi és új motorok bemutatója, a gyerekeket pedig sokféle játék várta. A kicsik játékjárműveiken körbe is motorozhatták a főteret – ez újdonság volt. Herczeg Balázs, a műfaj hazai és világbajnoka streetfighter showt tartott és ugyancsak látványos volt a motorosok felvonulása a belvárosban. Az út mentén valóságos tömeg figyelte a menetet. A találkozó rockzenekarok – a Big Gunz, a Nova Prospect, a Rómeó vérzik és az Overdream – éjszakába nyúló fellépésével zárult.

A házigazda Makói Motoros Egyesület elnöke, Hegedűs Dániel úgy számolt, mintegy 1500 motoros zarándokolt el Makóra.

Farkas Éva Erzsébet polgármester – aki a felvonulás idejére, utasként fel is ült egy kétkerekűre – azt mondta, a város számára nagy öröm volt, hogy vendégül láthatta őket. Azt is megtudtuk, az önkormányzat a rendezvényre, leginkább a kísérő programokra 6 millió forintot költött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában