Helyi kultúra

2024.04.17. 17:01

Szatymazi és szentesi siker a vármegyei döntőben - GALÉRIA

Imre Péter Géza

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezték meg az általános iskolásoknak meghirdetett tanulmányi vetélkedő vármegyei döntőjét. Fotó: DM

Csongrád-Csanád vármegye sok értékkel büszkélkedhet, 60 településéből 39-en működik Települési Értéktár Bizottság és további 6 tervezi létrehozását. Jelenleg 112 érték gazdagítja a vármegyei értéktárat, és ezek tárháza kínálja a lehetőséget a fiatalok ezekkel kapcsolatos tudásának tesztelésére. Ezért a vármegyei önkormányzat idén is vetélkedőt hirdetett Csongrád-Csanád vármegyei értékek címmel az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás korosztályoknak, ami az Agrárminisztérium támogatásával valósulhatott meg.

A vármegyei finálét online teszt, rajzos és mesés feladat előzte meg, míg a döntőben személyes megmérettetés és feladatmegoldás következett ideális helyszínen, a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Kategóriánként öt-öt négyfős csapat szerepelt a döntőben, közülük a győztesek kvalifikáltak az országos döntő legjobbjai közé.

Végeredmény, általános iskolák felső tagozata: 1. Barackmagok, Szatymazi Szent István Katolikus Általános Iskola, 7.a (Árva Kata, Csúri Dávid, Maróti Lívia, Mészáros Mór, felkészítő tanár: Rácz Andrea), 2. Grillázs, 3. Hunlányok, mindkettő Forráskút, Üllés, Csólyospálos Községi Általános Iskola, Forráskút; középiskolák: 1. Egy rest legény és három tölgyfaág, Szentesi Horváth Mihály Gimnázium, 10.b (Gazsi Janka, Pengő Fanni, Seres Anna, Némethy Kornél, felkészítő tanár: Cseh Lajos), 2. Unicumok, HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum, 3. Hazafiak, Szentesi Horváth Mihály Gimnázium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában