Április 25-én indultak el Szegedről, csütörtökön léptek marokkói földre

2024.05.18. 10:30

Partot értek Afrikában a babettások

Arany T. János

Fotó: Gémes Sándor / Archív fotó

Vidám videóban – ami csak a Segéd Motoros Túrázók! online csoport tagjai számára elérhető – számoltak be marokkói partraszállásukról csütörtökön a Csongrád-Csanád vármegyei babettások, akik idén azt vették a fejükbe, hogy Szegedről egészen Afrikáig motoroznak.

A hűvös és nyirkos idő ellenére igazi bulihangulat volt április 25-én, csütörtökön reggel hét óra előtt a Bajai úti körforgalomnál lévő Útkaparó csárda parkolójában, ahonnan elindult a két jó barát több mint 6000 kilométeres nagy kalandjára. A szatymazi és hódmezővásárhelyi motoros, Farkas Gábor és Barta Zsolt nem ma kezdték, kalandos túráikról többször írtunk lapunkban, egy évtizede járják az utakat a szocialista járműgyártás 50 köbcentis csúcsának nyergében. Balaton, Adria, Fekete- és Balti-tenger, Athén, magyarországi kiskör, Grossglockner (erre az ötből csak ketten jutottak fel), Transzfogarasi út, Transalpina (itt medve kergette meg a csapatot) és Zakopane a Magas-Tátrában. Egy komoly túramotoros is büszke lenne ezekre az utakra, hát még Gáborék, akik Babettával járták meg a mo­torosok legendás túraútvonalait. Az afrikai túrára alaposan átalakították járműveiket, amin túratank, sebességváltó, mobilkonyha és sebességtartó automatika is helyet kapott. A csomagtartó, amit maguk után húznak 75 kilós. 

A közösségi oldalukon folyamatosan nyomon lehetett követni kalandos utazásukat. Ide tették fel azt a videót csütörtök délután, amin a nagy partraszállás látható, amikor Gábor és Zsolt kigurultak a kompból és megtették az első métereket afrikai földön.

A lassan élő legendává váló babettások június 8-án, szombaton motoros fagylaltozással egybekötött élménybeszámolóra várnak mindenkit a soltvadkerti Szervánszky Családi Cukrászathoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában