Szentmise, díjátadó és mulatság volt vasárnap a faluban

2024.05.19. 18:00

Pünkösd Feszten díjazták Bordány legjobbjait - Videó, Galéria

Pünkösd vasárnap rendezték meg Bordány legnagyobb ünnepét, a Pünkösd Fesztet. A bordányi falunapok utódja szentmisével kezdődött, majd a települési díjak, elismerések átadásával folytatódott, és színes, vidám mulatsággal ért véget.

Arany T. János

Szentmisével kezdődött a bordányi Pünkösd Feszt vasárnap reggel a Faluházban, amelyet a templom felújítása miatt tartottak ott. A mise után adták át a település elismeréseit, kitüntetéseit. Tanács Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket és a díjazottakat. Száva Szabolcs plébános szavaira visszautalva azt mondta, hogy nem csak miséről kell mosolyogva kimenni, hanem mindenhonnan.

Tényleg azt gondolom, hogy ez a település alkalmas arra, hogy jól érezzük itt magunkat. Jövőre lesz 75 éve, hogy önállóan működik a falu. Erre kell büszkék legyünk, hogy van egy olyan községünk, ahol együtt tudunk élni mindannyian. Ha végignézzük az összes elődünket, az összes tanácstagot, képviselőt, az egyházközösséget és az összes civil szervezetet, mindenki arra törekszik, hogy ez a falu szebb és jobb legyen, nekünk csak az a dolgunk, hogy összetartsunk, és minden pillanatot boldogan éljük meg

 – fogalmazott a polgármester.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő azt mondta, a Homokhátság szívében köszönti a jelenlévőket, majd ezt a gondolatot folytatva hozzátette, van, akinek csak saját magáért dobog a szíve, van, akinek családjáért, szeretteiért, és van, akinek a közösségért. – Ilyen embereket fogunk kitüntetni – jelentette ki ünnepi beszédében.

Először a Nívódíjat adták át, amelyet a bordányi tollaslabdázók kaptak, akik húsz éves fennállásuk alatt a település sportéletének felpezsdítéséért, a tollaslabda sport megszerettetéséért, valamint számos hazai és nemzetközi díj megszerzéséért és a közösségben végzett kimagasló szakmai munka elismeréseként vehették át az elismerést. A díjat Bálint Lászlóné, a csapat edzője és vezetője vette át. A díjjal pénzjutalom is jár, amelyet a közösség felszerelésekre, csapatépítésre költhet majd el.

A Bordány Községért Emlékérmet a település fejlődését meghatározó közéleti, közösségi, gazdasági életében, továbbá a települést érintő belföldi és külföldi kapcsolatok ápolásában nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként 2024-ben Fábián Lajos nyugdíjas gépkocsivezető a helyi civil szférában való tevékenységének elismeréseként kapta. A község képviselő-testülete Bordány Községért Emlékérmet adományozott Veres Gábornénak a helyi gazdasági szférában való tevékenységének elismeréseként.

A díszpolgári címet idén Kálmán Lászlóné kapta a községért nyújtott kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként. A díjazott beszédében elérzékenyülve mondott köszönetet az elismerésért.

A programok délután mulatsággal folytatódtak, volt  TikTok szakács-influenszer, koncertezett Csóka Szabi és Bandája, az UFO, fellépett Hajdú Balázs, az Ámokfutók, a helyi iskolások és a Borostyán Népdalkör is.


KÉPALÁ
Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Tanács Gábor polgármester adták át a falu legnagyobb ünnepén, a Pünkösd Feszten a település elismeréseit. Fotó: Karnok Csaba
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában