Helyi kultúra

2024.06.11. 09:45

Aranyat ért a Barátság

Szabó Imre

Erdei Norbert büszke a második kiemelt aranyat tanúsító díszes oklevélre. Fotó: Szabó Imre

Ismét kiemelt arany minősítést szerzett a nyugdíjas Ki mit tud?-on egyik saját költeményének előadásával a makói születésű és itt dolgozó, jelenleg Szegeden élő Erdei Norbert. Az országos döntőt ezúttal Siófokon rendezték meg; a tavalyi, hajdúszoboszlói döntőn is a legmagasabb helyezést érte el, miután elszavalta az Álmaim útján című szerzeményét.

Mint korábban megírtuk, a 41 éves, szerelőként egy gyárban dolgozó rokkantnyugdíjas férfi 7 éve ír verseket. Van miről: nem könnyű sors jutott neki osztályrészül, hiszen édesanyja a születése után eldobta magától, állami gondozottként nőtt fel. Az utógondozást követően, amit a makói Ráday-lakásotthonban töltött, 24 évesen kezdett önálló életet. Ennek utóbbi évei azzal teltek, hogy miután megbocsátott neki, magához fogadta és haláláig ápolta beteg édesanyját. 

Költeményei kivétel nélkül személyes hangvételűek, édesanyjáról, barátairól és arról ír, mi minden történik vele. Még azt is rímekbe foglalta, hogy polgárőr lett. Most díjat nyert költeményét először egy vállalati rendezvényen mondta el.

A Barátság két közvetlen kollégámról szól, illetve arról az időszakról, amikor itt munkába álltam 

– mondta. 

Erdei Norbertet a mostani versenysiker arra ösztönzi, hogy folytassa az írást. A második verseskötetén dolgozik, ami a reményei szerint az év végén lát napvilágot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában