Helyi kultúra

2024.06.10. 08:00

Sonkoly Tibor kiállítása nyílik meg a vásárhelyi könyvtárban

Tábori Szilvia

Fotó: Török János

A tavaly Boldog Gizella-díjjal elismert festőművész, Sonkoly Tibor kamara kiállítása nyílik meg június 14-én, pénteken 17 órakor a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban. 95. Ünnepi Könyvhét alkalmából tartandó eseményen az alkotó vetítéssel egybekötve tart előadást munkásságáról.

Sonkoly Tibor 1974-től egészen 2003-ig, nyugdíjba vonulásáig a Szántó Kovács János Általános Iskolában rajzot tanított. Nyaranta kilenc éven át látogatta a megyei szervezésű ásotthalmi alkotótábort. Az évente rendezett kiállításokon ötször kapott alkotói díjat. 1974 óta vett részt országos kiállításokon, 1989-ben hívták meg először a Vásárhelyi Őszi Tárlatra. 1994-től tagja lett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és azóta is az egyesület művésztelepén alkot. 

A művész 2005-ben Signum Urbis Honorantis elismerést kapott a Hódmezővásárhelytől, tavaly pedig megkapta a Boldog Gizella-díjat, amelyet egyébként ő tervezett korábban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában