#olvasnijó

2021.02.09. 10:42

Majdnem 10 ezer könyvet kölcsönöztek tavaly Algyőn

Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek és Michelle Obamától az Így lettem című szerzeményét olvasták a legtöbben tavaly Algyőn. A községben folyamatosan az olvasók rendelkezésére állnak, már az idei tervek is körvonalazódnak. Nyitás utánra író-olvasó találkozót terveznek.

Kiss Anna

A járvány alatt is gondoskodnak arról, hogy mindenkinek legyen olvasnivalója. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Összesen 9900 könyvkölcsönzés, 781 új kötet, 18 esemény és 90 foglalkozás 1400 résztvevővel – néhány adat, ami jól tükrözi, hogy a koronavírus sem állt az algyői könyvtár útjába. Bár 2020 jelentős részét zárva kellett tölteniük, mégis megtalálták a megfelelő kulcsot ahhoz, hogy senki se maradjon program és olvasnivaló nélkül.

Az intézmény statisztikájából kiderült, hogy év végére már 1835 beiratkozott olvasójuk volt, ebből 74-en újonnan léptek be tavaly. A kölcsönzés mellett tájékoztatás, foglalkozások, rendezvények, könyvtáriroda-használat miatt is felkeresték az in­tézményt 4000 alkalommal.

Dobogósokat is hirdettek a könyvtárosok, a legnépszerűbb író a felnőttek körében Borsa Brown, az ifjúság esetében Elisabeth Dami, a gyerekeknél pedig Bartos Erika volt. A legsikeresebb írások közül kettő is aranyérmet kapott az algyőiektől: Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek, és Michelle Obamától az Így lettem című kötet.

Lapunknak Dományházi Edit könyvtárvezető elmondta,

idén folytatják a könyvkínálatuk bővítését, és eseményeket is tartanak majd, de hogy pontosan mennyit, az a költségvetéstől függ, amelyet még jelenleg is terveznek a nagyközségben.

Megjegyezte, nagyon várják már, hogy találkozzanak az olvasóikkal, éppen ezért amint lehet, kinyitnak, és rendeznek egy író-olvasó találkozót. Ha máshol nem is, akkor a könyvtár udvarán tartják meg a programot. Addig is az online térbe terelnek mindent, a közösségi oldalukon folyamatosan könyv­ajánlókat tesznek közzé, valamint minden szombaton helytörténeti beszámolót kínálnak a régi algyői családokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában