Hatalmas lehetőséget kapott egy szegedi együttes

2021.08.21. 17:30

Nagyszínpados koncerttel mutatkozhatnak be

A héten új videóklipet mutatott be, jövő héten pedig a SZIN-en koncertezik a mindössze egy éve alakult Kultúrkör. A pop-rap együttes, melynek két tagja szegedi, a harmadik sándorfalvi, immár egy lemezkiadó támogatásával halad az országos ismertség felé.

Timár Kriszta

A szegedi Kultúrkör szerdán a SZIN nagyszínpadán koncertezik. Fotó: DM

Hatalmas lehetőséget kapott egy szegedi együttes: szerdán, a SZIN nyitónapján a nagyszínpadon koncertezhetnek. A Kultúrkör ráadásul még csak most bontogatja szárnyait, ez a fellépésük mindössze a második lesz eddigi pályafutásuk során.

A szegedi Kultúrkör szerdán a SZIN nagyszínpadán koncertezik.
Fotó: DM

–Covid-zenekarnak is mondhatjuk magunkat, hiszen egy éve alakultunk – mesélt a kezdetekről Darvasi Áron. Bár ő és a csapat másik tagja, Király Tamás már a középiskolában rögzítettek egy közös számot, és volt néhány rapkoncertjük, egyetemi éveik alatt nem foglalkoztak a zenéléssel. Aztán meglátták Rudner Barnabás videóit, és elhatározták, hogy belevágnak vele egy közös munkába.

– Az első számunkat 2020 nyarán készítettük el, az elmúlt egy év pedig arra volt jó, hogy megtaláljuk a saját hangunkat. Az áttörést végül 3 hónapja a Siker című dalunk hozta meg, amely a Petőfi rádió top 40-es listáján a 2. helyig jutott – mesélte Barnabás. A szövegeket közösen írják, mindenki a maga részét. Mindezt úgy, hogy illeszkedjen a kliphez, ugyanis annak a koncepciója előbb van kész, mint a daluk.

– Színész-rendező szakon végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetemen, a videókat én álmodom meg. Fontos, hogy ne legyenek semmitmondók, ezért gyakorlatilag mi kisfilmekhez írunk zenét – beszélt munkájukról Áron. Édesapja lapunk egykori munkatársa, Darvasi László József Attila-díjas író.

A Kultúrkör új dala a héten debütált: a Maradunk fiatalok klipjében végigbulizzák a szegedi éjszakát. A jelenetekben felismerhető a Dugonics téri szökőkút, egy belvárosi szórakozóhely. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen Tamás szegedi, Barnabás sándorfalvi, és Áron is 18 éves koráig Szegeden élt. A fiúk egyébként immár egy lemezkiadóval is leszerződtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában