Isten hozta Kukutyinban

2021.09.27. 16:58

Az alföldi élet Tandari Anita fotóin

Vélhetően nem mindenki értene rögtön egyet Tandari Anitával, miszerint az Alföld izgalmas hely, a fotográfus hódmezővásárhelyi kiállításával igyekszik bizonyítani igazát.

T. Sz.

Kukutyin vidéke Tandari Anita fotóin. Fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

Fotóival Kukutyin hangulatát, szépségét szeretné átadni, úgy fogalmazott: csendes vidék, szántók és erdők váltják egymást, sok a vad, néha lehet találkozni lovaskocsival, traktorral. Na, de hol van Kukutyin?

Kukutyin vidéke Tandari Anita fotóin. Fotó: Tábori Szilvia

A szegedi születésű hallássérült lányt a táj végtelen nyugalma és időtlensége fogta meg leginkább. Elhatározta hát, hogy fotóesszét készít a fent nevezett, a zabhegyezésről neves térségről. A vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kiállított negyvenkét fényképen Deszk, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, az oda valósiak netán éppen átutazók, szántóföldek, erdők és vadállatok mind szerepelnek így vagy úgy.

Ezzel az alkotói gesztussal biztat mindenkit arra, fedezze fel közvetlen környezetét, mert szerinte a kincsek gyakran nem a szivárvány lábánál, hanem közel hozzánk rejtőznek. A fiatal fotográfust Szeged környéki kerékpározásain ihlette meg környezete, a szülővárosától nem messzi csendes vidék.

A vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub tagjának negyvenkét munkája október 8-ig látogatható a művelődési központ első emeletén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában