Színészlegendák portréival telik meg a Rektori Hivatal

2021.09.29. 16:59

Fotókiállítással és fényfestéssel indul az Őszi Kulturális Fesztivál

Gazdag programkínálattal várja a Szegedi Tudományegyetem a kultúrakedvelő egyetemi és városi közönséget az idei Őszi Kulturális Fesztiválon. Ötven helyszínen a jubileumi esztendő apropóján 440 rendezvényt kínálnak november 15-ig.

K. K.

 Koncerteket, színházi előadásokat, könyvbemutatókat, pódiumbeszélgetéseket és kiállításokat is kínálnak november közepéig. Archív fotó: DM

Fotó: DM

Szeptember 30-án Keleti Éva fotóművész kiállításának megnyitójával kezdődik a Szegedi Tudományegyetem 25. Őszi Kulturális Fesztiválja, amely hét héten keresztül ötven helyszínen csaknem 440 programmal várja az érdeklődőket, így tisztelegve az egyetem alapításának 440. évfordulója előtt.

Koncerteket, színházi előadásokat, könyvbemutatókat, pódiumbeszélgetéseket és kiállításokat is kínálnak november közepéig. Archív fotó: DM

A Rektori Hivatalban 18 órakor nyíló kamaratárlaton Szegedhez kötődő – a városban született, a színházban és a szabadtérin szerepelt – színészek fotóit tekinthetik majd meg a látogatók, többek között Domján Edit, Törőcsik Mari, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Piros Ildikó, Kulka János, Gábor Miklós és Psota Irén portréit. A nyitónap programsorozata a Sun City Singers és a Suhancok közös műsorával folytatódik a Dugonics téren, majd fénybe borítják a hivatal épületét. A fényfestés ideje alatt Taka Kurokawa, a 2018-as X-Faktor döntőse, az SZTE Traumatológiai Klinikájának szakorvos jelöltje ad koncertet. Az estét 20 órától a Cimbaliband koncertje zárja.

Az Őszi Kulturális Fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és a város közönsége előtt.

Idén is műfaji sokszínűség jellemzi a fesztivált. A programok között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találni. Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat is, melynek keretében minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A nyitónapon Fendler Judit kancellár lesz a versmondó, akit másnap Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze követ.

A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lehetőségük lesz megismerni a pécsi, a budapesti és a debreceni egyetemi színházi társulatok előadásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában