Vastapssal méltatta az ízelítőt a közönség

2021.11.30. 19:18

Különösen élvezetesnek ígérkezik a Szöktetés a szerájból vígopera

Felettébb vidám hangulatban zajlott a Szegedi Nemzeti Színház keddi, zenés közönségtalálkozója, amelyen a Szöktetés a szerájból vígopera alkotóival találkozhattak a színházbarátok a Reök-palotában.

Munkatársunktól

A Mozart-darab különösen élvezetes előadásnak ígérkezik, ugyanis már az ízelítő hatalmas sikert aratott. Ferenczy Orsolya áriáját, valamint Tötös Roland és Cseh Antal duettjét is hosszas vastapssal jutalmazták a résztvevők.

A beszélgetést moderáló Dinyés Dániel elmondta, a Szöktetés a szerájból a fiatal Mozart olyan operája, amelyben a zeneszerző a zenei virtuozitást, saját brilliáns képességeinek, tudásának és találékonyságának bemutatását minden más elé helyezte.

– Lehengerlő zeneíró kedv fonja át az operát, amely a legizgalmasabb, egyben legfárasztóbb Mozart-mű

– közölte a karmester. Éppen ezért az operaénekeseknek óriási kihívásokat tartogat, ráadásul többen közülük megszokott komfortzónájukon kívül eső szerepkörben mutatkoznak be a darab pénteki premierjén.

A Szöktetés a szerájból óriási kihívásokat tartogat az operaénekesek számára – derült ki a közönségtalálkozón. Fotó: Kuklis István

– Ferenczy Orsi például szeret lassan szenvedni és mindenekelőtt meghalni a színpadon. Ezzel szemben Konstanze víg kedélyű, gyors és nem hal meg

– mondta vidáman Dinyés Dániel. – Dani bedobott a szakadékba, de megtanultam repülni – reagált szavaira az énekesnő, aki hozzátette, immár nagyon közel érzi magához Konstanze vérbő, erős karakterét.

Tötös Roland a vicces Pedrillo inas, Cseh Antal Ozmin, a pasa álnok szolgálójának szerepét játssza majd a Juronics Tamás által színpadra álmodott produkcióban, amely epekedésről, elengedésről és természetesen a szerelem mindent legyőző és bármit átformálni képes erejéről mesél.

Ezek is érdekelhetik