Újabb monodráma a Kisszínházban

2022.01.04. 15:53

Én vagyok én, te vagy te…

Február 11-én, 19 órakor a szegedi Kisszínházban újabb monodrámát mutatnak be, Horgas Ádám saját darabját viszi színre. Az Én vagyok én, te vagy te sok izgalmat ígér a nézőknek.

I. P.

Fotó: Frank Yvette

A darabot kettős szereposztásban, egymást váltva Csorba Kata és Menczel Andrea játssza, több karaktert is megformálnak az előadás során. A Szegedi Nemzeti Színház Király Levente próbatermében kedden tartották az olvasópróbát.

 

 

– Sorban olyan darabok „készülnek” nálunk, melyekhez hasonló másutt nem látható. Az Én vagyok én pedig már a második monodráma, amiben a koronavírus-járvány miatti bizonytalan időszak és az ihlető múzsák is szerepet játszottak. A színháznak feladata, hogy időnként rákérdezzen dolgokra, ezt teszi ezzel a művel is – mondta előjáróban Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

 

Kedden tartották az Én vagyok én, te vagy te olvasópróbáját. Fotó: Frank Yvette

Horgas Ádám író-rendező azzal kezdte, izgatott, mert életében mérföldkő ez a darab, amit nem adaptációként állít színpadra, hanem saját kútfőből származik, „minden eleme valós, megtörtént, egy újsághírből indult és gyerekkorunk beugratós kérdése, az én vagyok én, te vagy te, ki a hülye, én vagy te? is inspirálta”. Horgas Ádám azt is megemlítette, a szövegkönyvben A, B, C és D verzió is van, és attól függően, hogy az interaktív játékba miként kapcsolódnak be a nézők, folytatódik a cselekmény az egyik vagy másik irányba, jelentős teret adva a művészeknek az improvizálásra.

 

 

– Nyugodtan kijelenthetjük: tényleg nem lesz két egyforma előadás, valamint az egyszerű díszlet és jelmez is azt szolgálja, hogy a közönség a színészre koncentráljon – közölte az író-rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában