Tizedik alkalommal rendeztek borversenyt

2022.06.17. 18:58

Kiválasztották az egyetem borait - mutatjuk a győztes italokat

Koós Kata

A borverseny bíráló bizottsága hét nedűt díjazott az ünnepélyes eredményhirdetésen. Fotók: Karnok Csaba

Tizedik alkalommal rendezett borversenyt a Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont májusban, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését pénteken tartották. Hazánk 14 pincészete 47 borral versengett a Vinum Academiae et Universitatis címért. Tóth Gábor, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a prémium vörösborok esetében volt a legnehezebb a választás, ugyanis azokból érkezett a legtöbb a versenyre. 

Forrás: Karnok Csaba

Prémium kategóriában a fehérborok közül az etyeki Anonym Pince 2021-es Frazír Sauvignon Blanc bora, a vörösborok közül a szekszárdi Prantner Pince 2019-es Merlot Válogatása nyerte el a kitüntető címet. Rendezvény kategóriában a fehérek közül a móri Geszler Családi Pincészet 2021-es Móri Ezerjóját, a vörösek közül pedig a villányi Kvassay Pincészet 2020-as Sangiovese borát választották a legjobbnak. 

Forrás: Karnok Csaba

Az SZTE karai saját bort is választottak. A Gyógyszerésztudományi Kar a pannonhalmi Cseri Pincészet 2017-es Pannonhalmi Legenda Cuvée-jét ítélte a legjobbnak, a Mezőgazdasági Kar a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2019-es Kunsági Generáció Cuvée-jét választotta. Erre esett a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar választása is, amely duplázott, ugyanis még egy kedvencet választott, mégpedig a villányi Koch Borászat 2018-as Koch&Evans Villányi Franc borát. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont pedig szintén a szekszárdi Prantner Pince fődíjas borát választotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában