Helyi kultúra

2022.07.30. 15:16

Családi napot tartottak a dorozsmai romáknak

Kiss Anna

Játékos feladatok, ingyenes fürdőzés és ízletes ebéd várta a romákat Szikin. Fotó: Nagy Mihály

Családi napot szervezett a kiskundorozsmai szegregátumban élő romáknak a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szombaton Sziksósfürdőn. Nagy Mihály, az önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, “Elszalasztott 1000 év” Közhasznú Egyesület több százezer forintot nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által létrehozott Nemzeti Együttműködési Alapból, ebből szervezték meg a programot. Ezen az elmúlt 11 évvel ellentétben, a szegedi romák nem tudtak jelen lenni, ugyanis az anyagiak nem tették azt lehetővé.

Megjegyezte, a nap lebonyolításához a Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítványtól, továbbá az Odú Központtól is kaptak támogatást. Így ingyenes fürdőzési lehetőséget biztosítottak a jelenlévő 54 fő számára, és játékos feladatokkal is készültek, ebédre pedig sertéspörkölt készült bográcsban. A programok alatt pedig autentikus zenHozzátette, nagy szükség volt már az esőre, de egy picit várhatott volna még, hiszen pont az ebéd közben zúdult le a csapadék, így újra kellett teríteni. A délutáni programokat pedig le is mondták, hiszen mindannyian alaposan megáztak.

Kérdésünkre elmondta, a szegedi önkormányzat ifjúsági és kulturális keretéből is kaptak anyagi támogatást, azt kiegészítve ősszel és télen is kulturális és ifjúsági napot tartanak majd a szegedi szegregátumban élő romáknak. Terveik szerint szórakoztató programokkal és meghívott vendégekkel várják majd őket a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában