Szentes

2022.10.20. 14:00

Egymást erősíti a művelődési központ és a múzeum

Közös programokra is készülnek, valamint kiállítások szervezésében is segítséget nyújt a múzeum a művelődési központnak.

M.A.

Bábjátékkal kísérve jelentették be az együttműködést. Fotó: Majzik Attila

Bekapcsolódik a Szentesi Művelődési Központ új közművelődési programjaiba a Koszta József Múzeum, jelentette be bábszínházi performance-szal egybekötött sajtótájékoztatóján a két intézmény képviseletében Irsai Farkas László múzeumigazgató és Urvári Sándor intézményvezető.

Az együttműködés értelmében a közgyűjtemény munkatársai a Gólyás házban folyó foglalkozásokhoz kapcsolódóan kínálnak múzeumi ismereteket a résztvevőknek. Emellett közös programokra is készülnek, valamint kiállítások szervezésében is segítséget nyújt a múzeum a művelődési központnak.

– A Nemzeti Művelődési Intézet Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért című pályázatának köszönhetően új hobbikat, tevékenységeket hozunk vissza az emberek életébe, ezzel is erősítve a közösségeket. A Gólyás házban hét tevékenység zajlik, minden szakköri foglalkozásunk elindul októberben – tájékoztatott Bánvölgyi Petra.

Mint ahogy a Szentesi Művelődési Központ munkatársa elmondta, a most kialakult együttműködésnek köszönhetően a múzeum dolgozói régészeti, néprajzi előadásokat tartanak majd a foglalkozások mellett. Ezeket a különleges alkalmakat Nyitott műhelykapuk címmel hirdetik meg, azaz nemcsak a szakkör résztvevői, hanem más érdeklődők is részt vehetnek majd az előadásokon, sőt, a foglalkozásokba is betekinthetnek.

A múzeum és a művelődési központ ezen felül közös programokat és tematikus napokat is szervez, valamint kiállítások megrendezésében is együttműködnek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában