Időt, energiát nem kímélve oktatott

2022.10.30. 15:56

Kerekes Pálra emlékeztek a Péczely-iskola zenészei

Kerekes Pál teremtette meg Vásárhelyen a rézfúvós kultúrát, a zeneiskola zenekarát a legmagasabb szintre emelte.

Kerekes Pálra emlékeztek a Péczely-iskola zenészei. Fotó: Tábori Szilvia

A vásárhelyi fúvószenekarok egykori alapítójára, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola egykori pedagógusára emlékeztek egy különleges koncerttel a közelmúltban a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Kerekes Pál teremtette meg Vásárhelyen a rézfúvós kultúrát, a zeneiskola zenekarát a legmagasabb szintre emelte. A zeneiskola indulása után félelmetes energiával egyedüli fúvós tanárként nevelte ki a trombitást, a harsonást, a kürtöst és a dobost. Felismerve a kiváló tehetségeket, kamara csoportokat indított, és sikerre vitte működésüket. Időt és energiát nem kímélve, az egyéni képességekhez igazodó pedagógiával, kitűnő tanárként és emberként nevelte diákjait. Örök értéket hagyva maga mögött.

Mint azt Vágó János, azt iskola igazgatója, Kerekes Pál egykori tanítványként lapunknak elmondta: zeneileg és emberileg is segítette diákjait. Kerekes Pál, a fellépéseken törekvéseit egyértelműen bizonyították diákjai. Kiváló zenészként ismerték, eredményes zenekarvezetői munkájához nélkülözhetetlen  is volt tudása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában