Helyi kultúra

2022.11.30. 18:45

Bemutató színház lesz a szentesi

A régióban több színház is zárva tart a következő év első hónapjaiban, a szentesi Tóth József Színház és Vigadó fűtése azonban termálvíz alapú. A békéscsabai színház is itt tart előadásokat márciusig.

Majzik Attila

Seregi Zoltán igazgató és Szojka Cinthia művészeti vezető a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban. Nem maradnak színház nélkül a szentesiek, közölte az igazgató. Fotó: Majzik Attila

A régióban több színház is zárva tart a következő év első hónapjaiban, így a Tóth József Színház és Vigadó akár előnybe is kerülhet hozzájuk képest, hangzott el a színház sajtótájékoztatóján. Mint Seregi Zoltán igazgató és Szojka Cinthia művészeti vezető elmondta, mivel a szentesi színház energiatakarékos világítótestekkel van felszerelve, a fűtése pedig termálvíz alapú, így a Tóth József Színház biztosan nyitva tart majd a télen is. Mivel a békéscsabai Jókai Színház márciusig nem tarthat előadásokat, a darabjaikat Szentesen fogják bemutatni.

– Ezek a darabok egy kivételével egyébként is benne vannak a szentesi bérletben, így csak a naptárban lesz egy kis változás. Mindent teljesítünk, amit vállaltunk, de rövidebb idő alatt: minden bérletes előadásunk meg lesz tartva, csak más elosztásban – tájékoztatott Seregi Zoltán. A színházigazgató közölte, a Zorba helyett a Lady Oscar című vígjátékot láthatja majd a szentesi közönség, de színpadra állítják A revizort és a Szőke Ciklont, valamint Fellini Országúton című filmjének színházi változatát is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában