Csongrád

2022.11.16. 20:00

Tartalmas lesz az adventi várakozás

Koncertekkel, Mikulásházzal és gyerekprogramokkal is készülnek az adventi időszakra a városban.

M. A.

Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Az ünnepi készülődés hétvégéin Kozma Orsi, Szentpéteri Csilla, Vastag Tamás, Csondor Kata és az IR Quartet is fellép majd Csongrádon, az eseményeket pedig több program is kíséri.

A Karácsony-várás hangulatába már péntektől belekóstolhatnak az érdeklődők: november 18-án, 16.30-kor nyílik meg a Hagyományőrző Kézimunka Szakkör ünnepi kiállítása a Művelődési Központban. A hímzett, horgolt alkotásokat a hónap végéig tekinthetik meg a látogatók.

A hétvégén, szombaton a mézeskalács-készítés csínját-bínját lehet elsajátítani, november 26-án pedig gyapjúangyalka készítésre hívnak a szervezők. E két program részvételi díjhoz kötött, így előzetes jelentkezésre van szükség.

Az adventi forgatag a hónap utolsó hétvégéjén, november 26-án nyílik Csongrádon. Vasárnaponként a város általános iskolásainak műsorától kísérve lobbannak majd fel az adventi gyertyák a város koszorúján, de a civil szervezetek is készülnek rendezvényekkel az egy hónapon át tartó programsorozatra.

 

A szervezők ebben az évben is szeretnének megszólítani minden korosztály, családi programként lehet majd kilátogatni a Kossuth térre. Az első adventi hétvégén a Csongrádi Zenebarátok Kórusa fellépése után a Mandula Színház gyerekelőadása várja a kisebbeket, majd Kozma Orsi ad koncertet. A második adventi gyertya meggyújtása előtt, szombaton a gyerekszínházi előadás után Szentpéteri Csilla és zenekara koncertezik Vastag Tamással kiegészülve a Nagyboldogasszony templomban. A fellépésen közreműködnek a Zenebarátok Kórusa és a Galli János iskola növendékei is.

December 10-én a nagycsaládosok szerveznek kézműves foglalkozást, majd a városi diákönkormányzat összeállítása után Csondor Kata lép fel. Az utolsó adventi hétvégén a bokrosi iskolások adnak elő betlehemi játékot, majd a gyermekszínház után az IR Quartet lép fel.

Emellett minden vasárnap 16 órától vezetett templomlátogatást kínálnak, az adventi időszak alatt pedig betlehem, szalmalabirintus, Mikulásház, kürtőskalács és forralt bor is várja majd a látogatókat a Városháza előtti téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában