Közönségtalálkozót rendeztek az Egy csók és más semmi bemutatója apropóján

2022.11.15. 18:29

Titkok, szerelmek és örökzöld slágerek

A Hallod-e Rozika, te? és a Holdvilágos éjszakán örökzöld sláger is felcsendül november 25-én a Kisszínházban. Ekkor tartják ugyanis az Egy csók és más semmi zenés vígjáték bemutatóját. A közelgő premier apropóján közönségtalálkozót rendeztek az alkotók a REÖK-ben.

Koós Kata

Az Egy csók és más semmi címadó dalát el is énekelte a közönségtalálkozón Sziládi Hajna és Rédei Roland. Fotó: Török János

Juronics Tamás rendező a keddi közönségtalálkozón úgy fogalmazott, Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című kisoperettjének kora a női nem szempontjából nagyon izgalmas korszak. Ekkor vált ugyanis divattá a válás, ennek a történetnek is ez a legfőbb mozgatórugója. Noha egy válóper rendszerint korántsem a legkacagtatóbb események egyike az ember életében, ám a körítés, amelybe ez a darab csomagolta a témát, garantáltan megdolgoztatja majd a közönség nevetőizmait. 

A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus rendezésében a tánc markáns és játékos szerepet kap, az előadás mind a díszlet, mind a jelmezek tekintetében az 1930-as évek hangulatát idézi majd. Az idős férjétől válni szándékozó Annie szerepét Sziládi Hajna alakítja, aki elmondta, izgalmas feladat számára egyrészt az időutazás a múlt század első évtizedeire jellemző illemszabályok elegáns világában, másrészt pedig karaktere titokzatosságának mélységeit felfejteni. A történet ugyanis szinte összes szereplője rejteget valamilyen fontos titkot. 

Annie helyzetét bonyolítja, hogy a válás közben fellobban szívében a szerelem egy fiatalember, Sándor iránt, akit Rédei Roland alakít az előadásban. Elmondta, ő leginkább azt élvezi karakterében, hogy a szenvtelen csábító és a hősszerelmes kettősségével játszhat. 

A szálakat a minden hájjal megkent Dr. Sáfrány ügyvéd úr mozgatja, akit Gömöri Krisztián alakít. Úgy fogalmazott, hogy noha az alkotók szándéka szerint könnyednek látszik majd az előadás, mégis felettébb komoly színészi feladat. Nagyon pontosan kell időzíteni, hogy a megfelelő pillanatban csattanjanak a poénok. Márpedig abból lesz bőven. 

Az előadásban két ifjú színésztehetség is bemutatkozik. Ács Petra friss diplomásként csatlakozott ebben az évadban a Szegedi Nemzeti Színház társulatához, és Sáfrány ügyvéd úr szobalányát, Tecát alakítja. A szobalányba szerelmes Pétert játsszó Nemes Tibor pedig még a Színművészeti Egyetem hallgatója.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában