Minden napra jut egy történet

2022.12.02. 16:40

Hópelyheken érkeznek a mesék Szentesen

Régi rádiós esti mesék hangulatát idézik a szentesi adventi vásár hópelyhei, modern köntösben. A QR kódokat leolvasva lehet meghallgatni az ünnepi történeteket a Kökény és Kázmér Hópehely Meseösvényén.

Tábori Szilvia

Kökény és Kázmér Hópehely Meseösvénye kicsiknek és nagyoknak. Fotó: Gulyás Gergely

Különleges hópehely jelent meg péntek reggel Szentesen a Kossuth téren és karácsonyig minden nap újabbakat helyeznek ki szerte az adventi vásár területén. Mint azt Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta: gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tanulságos és szórakoztató ötlettel készültek a Koszta József Múzeum és a Művelődési Központ munkatársai az ünnepekre. A Kökény és Kázmér Hópehely Meseösvénye időjárásálló díszein egy QR-kód található, amelyet okostelefonnal leolvasva egyből megszólal egy-egy mese. Minden történetet más mond el, köztük Szentes városvezetője is. 

Fotós: Gulyás Gergely

Mint azt Pesti Sarolta múzeumpedagógus lapunknak elmondta: a mostanra igazán népszerű két kisegér bábfigura, Kökény és Kázmér még a covid idején születtek. Bejárták a múzeum kiállításait, kalandjai­kat a múzeum közösségi oldalán követhették a családok. A gyerekek a két kisegér segítségével játékosan ismerkedhetnek meg a tárlatok anyagaival, illetve a háttérmunkával. Ám a járvány lecsengésével Kázmér és Kökény nem költözött el, máig népszerűsítik a kulturális intézményt. 

– Ha nem követjük a világ változását, elszalasztunk egy olyan korosztályt, amelyet igazán meg szeretnénk szólítani, Azt gondolom, a QR kódos leolvasás praktikus és élvezetes. Egyszerre idézzük meg a régi rádiójátékok, esti mesék hangulatát, miközben a modern technika előnyeit is kihasználjuk – hangsúlyozta Pesti Sarolta indíttatásukról. Arra buzdítják a családokat, hallgassák végig valamennyi mesét és a legkedvesebbet lerajzolva szavazzanak majd december 28-ig. A legfeljebb 10 perces, az ünnepekhez, a téli időszakhoz kapcsolódó történeteket Diószegi Ágnes bábművész-óvodapedagógus, Kökény és Kázmér egyik kitalálója válogatta össze. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában