Helyi kultúra

2022.12.18. 18:16

Makón is fellobbant az utolsó adventi gyertya lángja - Galéria

Az adventi ünnepségsorozatot záró makói program szombaton indult: a belvárosi Szent István plébániatemplomban zenésztársaival együtt a város szülötte, Szentpéteri Csilla adott koncertet a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar közreműködésével.

Szabó Imre

Szétosztották a Betlehemből érkezett lángról gyújtott mécseseket. Fotó: Szabó Imre

A vasárnapi, Makovecz téri ünnepséget ugyancsak a kórus nyitotta, majd Lázár János építési és beruházási miniszter, parlamenti képviselő kívánt áldott ünnepeket az egybegyűlteknek.

A város óriás adventi koszorújának utolsó, szeretetet jelképező gyertyáját Pálfai Zoltán belvárosi római katolikus plébános áldotta meg. Előtte felidézte, hogy papnövendékként csoporttársaival együtt Szeged utcáit járva egy betlehemi előadást mutattak be, és egy férfi a végén ezt könnyes szemmel köszönte meg nekik. Azt mondta, a napokban veszítette el a feleségét, és ez a műsor reményt adott neki. – Karácsony napjaihoz közeledve ő eszembe szokott jutni. Gondoljunk azokra, akik most ugyancsak gyászolnak, vagy épp mostanában távoztak el – kérte.

A gyertyát az atya Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János társaságában lobbantotta lángra. 

Az utolsó adventi ünnepség legérdekesebb mozzanata a Betlehemből érkezett láng szétosztása volt. Magát a lángot a fiatal helybeli autóversenyző, Vörös Márton adta át Farkas Éva Erzsébetnek. A belőle gyújtott mécseseket aztán a polgármester, Lázár János honatya és a képviselő-testület tagjai osztották szét.

Az est a Forgatós táncegyüttes karácsonyi témájú dramatikus táncjátékával ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában