Karácsony

2022.12.04. 16:40

Pálinkát is elfogadott az ásotthalmi Mikulás

Arany T. János

A falu összes háztartásába ellátogatott vasárnap az ásotthalmi Mikulás, aki tej helyett pálinkát is elfogadott a gyerekek szüleitől. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Lovaskocsin látogatta végig az ásotthalmi Mikulás vasárnap a település összes háztartását. A komoly feladatra segítőivel készült fel a nagyszakállú, jóságos bácsi. Kilenckor indultak és egy rövid ebédszünet után még délután is úton voltak, hogy a több száz háztartás összes kis lakójának – vagy legalábbis azoknak, akik kijöttek a ház elé – ajándékkal kedveskedjenek. A csilingelő száncsengő mellett zene jelezte jöttét. A vidám kísérő, a Krampusz sem maradhatott el, aki almát osztott és azt mondta, a piros almától lett piros a farka vége.

A Fenyves utcában Cseh Laura jó kislány volt egész évben, ezért édességet, szaloncukrot és almát is kapott a Mikulástól, akit édesanyja pálinkával kínált és ezt a Mikulás örömmel elfogadta. Úgy tűnt, Ásotthalmon jól ismerik őt és ezért nem tejjel kínálták. – Nagyon kedvesek vagytok, ennyi elég a Mikulásnak – utasította vissza a második pohárka italt a vidám Mikulás.

A következő megállónál már nagyon várták a Mikulást. Teiszl Patrik az alma és a Mikulás-csomag mellé egy különdíjról szóló emléklapot is kapott, mert az Én Mikulásom című pályázatra, amire óvodások és iskolások munkáit várták a művelődési házba, nagyon szép mesét írt a Mikulásnak. Hétfőn külterületen folytatja a túrát a Mikulás.

Címkék#Ásotthalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában